Whisky og brændeøl

Brændeøl er en snaps destilleret på øl. På tysk hedder det Bier Brand og er en gammel tradition. Smagen bringer tankerne hen på grappa og er derfor perfekt som avec. 42% Alc.


Brinkholm Farm Whisky.

Single malt og single mark.

I 2018 lagde vi de første destillater på 20 og 30 liters egetræsfade. De små fade giver ekstra stor fylde og kraft. De er klar i 2021.


I foråret 2020 er yderligere seks sherry og egetræsfade á 130 liter lagt til lagring.

Smagsprofil for whisky

Whiskyen er ikke færdig før 2021, da den SKAL ligge tre år på fad, MEN vi har her i april 2020 spurgt Jakob Bruhns fra smagning.com om, hvad han synes om den. Her er hvad han fik ud af nogle få cl:


Brinkholm Farm Whisky, sherry fad (20 liter), 1. edition, 63%
Sødmefuld duft med tydelige noter af korn og malt og med antydninger af peber og urter (rosmarin). Fyldig og kraftfuld smag med masser af peber og en del citruspræg, som balancerer malten. Velintegreret alkohol trods den unge alder. Eftersmagen glider over i mocca-chokolade nuancer med en lille smule tanniner.


Brinkholm Farm Whisky, fransk eg (30 liter), 1. edition, cask strength (63%)
Krydret næse med nellike og allehånde. Grapeskal og en smule hø. En del træ-præg. Kraftig og intens smag med noter af peber og grapefrugt. Fin, næsten boblende, mundfornemmelse. Nellike og allehånde kommer igen og den går over i mørk chokolade. Toner fint ud som et maltbolche.

At lave Farm whisky er lang og tidskrævende proces. Det starter om foråret med at så maltbyggen. Til efteråret høstes byggen, den renses og lægges på silo. Det er godt for maltbyggen med kulde til at bryde kornets naturlige dvale og derfor skal det gerne stå til januar. Derefter skal den maltes, dvs. først spires og dernæst tørres. Malten bruges til at brygge urten (maltsukkervand), der så gæres til en alkoholprocent på 6-7%. Derefter destilleres og destillatet lægges i træfade ved 65% alkohol. Der skal de ligge på fad i tre år før det må kaldes whisky. Undervejs fordamper noget af væsken fra fadene, det kaldes ”angels shares”. Typisk forsvinder 5-6% på den måde til englene. Måske det er derfor det kan virke berusende at gå rundt mellem whiskyfade. Når man tager hele processen fra jord til bord, går der altså minimum fire år til at lave whisky.


Denne hjemmeside benytter cookies. Ved at klikke på 'Acceptér' godkender du vores brug af cookies.

Godkend