Whisky og brændeøl

Brinkhol, Farm Whisky - single malt og single mark.

I 2018 lagde vi de første destillater på 30 liters egetræsfade.

Siden 2020 har vi anvendt gamle sherryfade og nye egetræsfade på 130 liter.

Brændeøl er en snaps destilleret på øl. På tysk hedder det Bier Brand. Smagen bringer tankerne hen på grappa. Perfekt som avec. 42% Alc.

At lave Farm whisky er lang og tidskrævende proces. Det starter om foråret med at så maltbyggen. Til efteråret høstes byggen, den renses og lægges på silo. Det er godt for maltbyggen med kulde til at bryde kornets naturlige dvale og derfor skal det gerne stå til januar. Derefter skal den maltes, dvs. først spires og dernæst tørres. Malten bruges til at brygge urten (maltsukkervand), der så gæres til en alkoholprocent på 6-7%. Derefter destilleres og destillatet lægges i træfade ved 65% alkohol. Der skal de ligge på fad i minimum tre år før det må kaldes whisky. Undervejs fordamper noget af væsken fra fadene, det kaldes ”angels shares”. Typisk forsvinder 3-5%/år på den måde til englene. Måske det er derfor det kan virke berusende at gå rundt mellem whiskyfade. Når man tager hele processen fra jord til bord, går der mindst fire år til at lave whisky. Og ofte mere. Videon her nedenfor fortæller hvordan whiskyen er lavet på Bov Bryg.

Brinkholm Farm Whisky, fransk eg (30 liter), 1. edition, cask strength (63%)

Krydret næse med nellike og allehånde. Grapeskal og en smule hø. En del træ-præg. Kraftig og intens smag med noter af peber og grapefrugt. Fin, næsten boblende, mundfornemmelse. Nellike og allehånde kommer igen og den går over i mørk chokolade. Toner fint ud som et maltbolche.

Anmeldelser Brinkholm Farm Whisky

Whisky& har i juni 2022 anmeldt Brinkholm Farm Whisky 1. edition: og fået 90/89 point ud af 100